Ierland

Iers bier heeft een rijke historie en gaat natuurlijk hand in hand met de befaamde Ierse pubcultuur. Wereldwijd bekend is natuurlijk het Ierse bier: Guinness. Ierland staat dan ook met name bekend om zijn donkere en zware bieren van hoge gisting maar zeker aan te raden is bijvoorbeeld ook de Irish Red Ale. Een partner van ons die heerlijke Ierse bieren naar Nederland haalt is Gaelic Delight!

Natuurlijk is Guinness niet het enige Ierse bier. Hoewel dit verreweg het bekendste Ierse bier is, kent Ierland veel verschillende brouwers die de wereld verrijken met hun heerlijke Ierse bieren. Porterhouse Brewing Co.Galway Hooker en Brehon Brewhouse zijn dan minder bekend maar zijn wel brouwerijen die de rijke biercultuur de wereld in helpen.

Ierse pubcultuur

Bij het bezoeken van Ierland is het bezoeken van een Pub eigenlijk een verplichting. Pubs zijn niet te vergelijken met een pub buiten Ierland. Een Ierse pub vult een maatschappelijke rol op: sociaal, muzikaal en cultureel gebied. Een pub vormt voor Ieren dan ook vaak een tweede huiskamer welke ze bezoeken met het gehele gezin. In een pub komen ze dan ook vrienden, kennissen en familie tegen. Het is meer dan een plek om te drinken, je kan er ook eten of samenkomen met vrienden of het genieten van live muziek. Het bezoeken van een van de ongeveer 7000 pubs in Ierland is dus ook een ideale manier om de echte Ier te leren kennen en te genieten van de Ierse bieren.

Ierse Whiskey

Naast bier is whiskey een veel gedronken en gemaakte drank in Ierland. Een algemeen bekende whiskey uit Ierland is bijvoorbeeld: Jameson. Dat Whiskey een populaire drank is in Ierland zien je ook terug in de Ierse biercultuur. Veel craftbier brouwers laten hun bieren rijpen in vaten waar voorheen whiskey in heeft gezeten. Het resultaat hiervan zijn prachtige en complexe Barrel Aged bieren.

0
0,00