België

Diversiteit van Belgisch bier

Belgisch bier is het grootste aanbod ter wereld qua verschillende bierstijlen. Dit komt omdat er in België geen regels en wetten zijn over wat voor producten en ingrediënten aan bier mogen worden toegevoegd. Daarnaast zijn er in België veel verschillende brouwerijen die allemaal hun eigen en unieke bieren willen brouwen. Enkele bekende bierstijlen uit België zijn: Vlaams Bruin, Belgisch witbier, Saison en Lambiek. Daarnaast denken veel mensen dat abdijbier en trappist exclusief uit België komt, echter is dit niet het geval. En je kan natuurlijk niet misschieten met een heerlijk Duveltje of La chouffeje!

Belgische biercultuur

De biercultuur van België is al eeuwenoud en vindt zijn oorsprong in de middeleeuwen. Vroeger had bijna elk dorp in België zijn eigen brouwerij. Door de eerst wereldoorlog en de in beslag name van de koperen brouwketels verdwenen er in korte tijd veel Belgische brouwerijen. Gelukkig zijn het aantal brouwerijen de laatste jaren weer flink toegenomen, boven de 250 zelfs! Daarnaast zijn de Belgen trots dat hun biercultuur onderdeel is van de UNESCO werelderfgoedlijst sinds 2016.

Belgisch bier leeft

Bij het bezoek van een restaurant of café in België zie je vaak meteen hoe erg de biercultuur daar leeft. Het menu bevat namelijk vaak een divers en groot aanbod van Belgische bieren. Daarnaast zie je ook dat brouwerijen opengaan voor het bezoek van de consument of is het mogelijke een experience en/of museum over een brouwerij of Belgisch bier te bezoeken. Bij een bezoek aan België raden wij het zeker aan om te genieten van hun prachtige Belgische bieren!

0
0,00