Amerika

US brouwerijen en import

Amerikaanse bieren zijn wereldwijd bekend! Anno 2019 werden er in de Verenigde Staten 8,275 brouwerijen geteld. De VS is ‘s werelds grootste importeur van bier met ongeveer omgerekend €4.8 miljard, wat ongeveer 35.2% van het totale geïmporteerde bier is in de wereld. De meest geproduceerde biersoort is American lager, een bleek tot goudkleurig laaggegist bier.

Een Amerikaanse twist

De kleinere en kwalitatief sterke brouwerijen die sinds 1980 een grote groei hebben meegemaakt, slagen er steeds meer in om de markt te veroveren en bierkenners kunnen meer dan ooit waardering opbrengen voor Amerikaans craft beers. Ondanks dat Amerikaanse bieren nog vaak aanleunen bij Europese stijlen, slagen veel brouwerijen erin toch een heel eigen smaak en traditie op te bouwen. Amerikaanse bierstijlen die internationaal aanzien genieten, zijn onder andere Amerikaanse pale ales en India pale ales naar Engels voorbeeld, maar dan gebrouwen met eigen twist aan hopvariëteiten die het bier een opvallende fruitige smaak geven.

Amerikaanse bieren, welke merken zijn er?

Het merk Budweiser kan niet uitblijven hier. Het merk behoord toe aan de Anheuser-Busch InBev groep de grootste brouwerij ter wereld. Budweiser is een Amerikaanse lager dat wordt gebrouwen met behulp van technieken uit de massaproductie.

Verder is de Sierra Nevada Brewing Co. zeker een Amerikaanse brouwerij om te noemen. Ken Grossman die de brouwerij oprichtte ‘’The Home Brew Shop’’ in 1976 waar hij thuisbrouwpakketen verkocht en ook lessen gaf in het brouwen van bier. Hierdoor raakten de lokale bewoners ook steeds meer in aanraking met zijn eerste brouwsels. Klik hier om meer te lezen over hoe Sierra Nevada Brewing Co. Is uit gegroeid naar een brouwerij aan de oost en west coast.

Sinds 1997 maakt de SweetWater brouwerij overheerlijke bieren in het hart van het zuiden, Atlanta. Twee studievrienden hadden een droom en dat liep uit in een droombaan. Het motto van SweetWater is: ”We’re not here for a long time, we’re here for a good time!”. Ze voelen zich een grote familie die graag de mooie momenten in het leven vieren.

0
0,00