Sierra Nevada Brewing Co.

Thuisbrouwer

De oprichter van de Sierra Nevada Brewing Company is Ken Grossman, de man achter al het Sierra Nevada bier. Vanaf een jonge leeftijd had hij al interesse in wetenschap en brouwen door de thuis brouwsels van een vader van een van zijn beste vrienden. Op zijn vijftiende kocht hij dan ook stiekem zijn eerste thuisbrouwpakket die hij verstopte voor zijn moeder omdat hij minderjarig was. Dit blijkt zijn roeping te zijn want in 1976 opent hij The Home Brew Shop waar hij thuisbrouwpakketen verkoopt en ook lessen geeft in het brouwen van bier. Zo raken ook lokale bewoners steeds meer in aanraking met zijn eerste brouwsels.

Een brouwerij

Nadat het thuisbrouwen in Amerika legaal wordt vanaf 1978 wil Ken het anders gaan aanpakken. Tijdens het hiken en beklimmen van het Sierra Nevada gebergte bedenkt hij het plan om een eigen brouwerij te bouwen, met de naam vernoemd naar de bergen. De brouwerij bouwt hij geheel zelf van met name gerecyclede materialen. Zo brouwt Ken uiteindelijk in 1980 zijn eerste batch speciaalbier, een stout. Maar de echte doorbraak van Sierra Nevada volgt een paar maanden later. Op 21 November 1980 wordt namelijk de eerste versie van de Pale Ale gebrouwen en de tiende batch blijkt een voltreffer te zijn. De Sierra Nevada Pale Ale is een van de oorzaken van de revolutie van speciaalbier in Amerika. Dit bier van Sierra Nevada is een absolute topper!

Het succes van Sierra Nevada bier

Jaarlijks blijft Sierra Nevada een grote groei doormaken en ze hebben al snel de behoeften om uit te breiden. Dus wordt er besloten om in 1987 een nieuwe brouwerij te open welke nog steeds door hun in gebruik is. Dit kan doordat in 1997 de huidige brouwerij nogmaals groots is uitgebreid. En in 2007 besluiten zij gebruik te maken van zonnenenergie omdat Sierra Nevada duurzaamheid van groot belang vindt! Waar Ken dacht klaar te zijn na de grote verbouwing van de brouwerij in 1997 is er in de afgelopen jaren toch nog een grote verandering geweest. Om zowel aan de West als Oost kust van Amerika zo vers mogelijke bieren te brouwen en te leveren wordt er in 2012 begonnen met de bouw van een brouwerij aan de Oostkust. In 2015 opent deze brouwerij van Sierra Nevada in North Carolina onder leiding van Brian Grossman, de zoon van Ken.

Sierra Nevada is een onafhankelijke brouwerij die nog steeds wordt gerund door Ken en zijn familie. En hier zijn zij trots op!

Bekijk bieren van Sierra Nevada Brewing Co. in onze webshop

No Products

0
0,00

Webshop in overnamen, binnenkort kunt u weer bestellen.