Porterhouse Brewing Co.

Porterhouse Brewing Co. is een brouwerij waar we bij Bier internationaal erg enthousiast over zijn. De brouwerij is in 1996 opgericht in Dublin, Ierland. De biermarkt destijds gedomineerd werd door een aantal zeer grote merken zoals Heineken en Guinness.  Drie jonge ondernemers – Oliver Hughes, Liam LaHart en Peter Mosley proberen het bierlandschap definitief te veranderen! Dit door een selectie onafhankelijk gebrouwen craft bieren te produceren. Probeer bijvoorbeeld de Yippie IPA of onze Porterhouse set!

Porterhouse Brewpubs

Porterhouse Brewing heeft het voortouw genomen in het herstellen van een traditie van lokale brouwerijen. Het is ze zelfs gelukt om een kleine brewpub uit de bouwen tot een waar imperium! Ze zijn trots met meerdere flagship pubs in het toeristische centrum van Dublin.

Deze kenmerkende brewpubs in Dublin zijn een must-visit en bieden een smakelijk alternatief voor de grootschalig gebrouwen bieren van macro brewers, wat sinds het begin de voornaamste doelstelling is geweest: Het brouwen van bieren zoals ze die zelf graag zouden drinken.

Vanwege de grote vraag heeft Porterhouse jarenlang bijna op volle capaciteit gebrouwen. Inmiddels zijn deze niet alleen meer in Dublin te vinden, maar ook in andere metropolen zoals Londen en New York, waardoor er inmiddels meer dan vijfhonderd mensen werkzaam zijn voor dit bedrijf. Na het openen van de nieuwe state-of-the-art brouwerij begin 2019, ontstond er ruimte om ook een focus te leggen op export, waardoor deze prachtige bieren nu ook in Nederland verkrijgbaar zijn.

Ontwikkeling van Porterhouse Brewing Co.

Met haar nieuwe brouwerij is het Porterhouse team in staat om met meer frequentie, nog constanter en met hogere kwaliteit te kunnen brouwen. Ondanks haar grootte draait het bij Porterhouse nog steeds om hetgeen dat veel macro brouwerijen over het hoofd lijken te zien; mensen. Vandaar ook het inspirerende bedrijfsmotto; “Brewed by men, not machine”.

Traditioneel gezien blinkt Porterhouse Brewing uit in traditionele Ierse bierstijlen, zoals de Irish Dry Stout en Ierse Red ale. Sinds de opening van haar nieuwe brouwerij is het assortiment echter flink uitgebreid. Nu met een selectie verfrissende IPA’s en terugkerende vatgerijpte bieren.

0
0,00