LEHE Brewery

LEHE Pruulikoda

In 2013 zijn de twee vrienden Gristel en Tarmo de craftbier brouwerij: LEHE Brewery begonnen. Gevestigd in de plaats Keila in het noord-westen van Estland. Al in 2009 begonnen de twee vrienden met het experimenteren en brouwen van bier vanuit hun garage, totdat in 2013 de echte brouwerij werd opgericht. Het is een van de eerste craftbier brouwerijen uit Estland.

Vliegende start

Van een rustige start was voor de brouwerij geen spraken want de intersse naar de bieren van LEHE Brewery bleek meteen erg groot. Snel werd dan ook besloten om de brouwerij uit te breiden om aan de vraag naar hun bieren te voldoen. Zo groeide de brouwerij al binnen een paar jaar naar een capaciteit van 210HL. En werd er een bottellijn en labelmachine aangeschaft om aan de vraag naar de bieren te voldoen.

Lehe Collabs

Naast  hun eigen bieren brouwt LEHE Brewery ook veel verschillend collabs met andere brouwerijen. Vaak proberen ze hieraan een gemeenschappelijk thema te geven zoals bijvoorbeeld de historie of geografische ligging van de landen die tussen de brouwerijen overeenkomen. Zo hebben ze een traditionele Russian Imperial Stout gebrouwen met een brouwerij uit Rusland waarvan wij de Barrel Aged variant beschikbaar hebben de: Ravnodenstvie Islay BA.

UJH Mans Brouwerij

In 2019 besloten de twee vrienden de LEHE Brewery te verkopen aan de UJH Mans Brouwerij. Dit om als brouwerij te blijven groeien want, met elk nieuw gebrouwen bier ontstaan er vijf nieuwe ideeën.

Sometimes Lose, Always Win…

0
0,00

Webshop in overnamen, binnenkort kunt u weer bestellen.