Galway Hooker

De brouwerij

Galway Hooker is de op drie na oudste onafhankelijke brouwerij van Ierland en de oudste brouwer in de provincie Connacht. De brouwerij is in 2006 opgericht en in 2014 uitgebreid waardoor ze nu in Oranmore een ultramoderne faciliteit hebben. Mede hierdoor is Galway Hooker nu een van de best uitgeruste en grootste brouwerijen van Ierland. Mede door hun grootte en de kwaliteit van hun bieren is hun reputatie opgebouwd als een van de leidende brouwers uit Ierland.

Bier visie

Galway Hooker’s visie is het brouwen van bier dat niet alleen natuurlijk, vol van smaak en hoge kwaliteit is, maar ook geen conserveermiddelen bevat. Zoals ze ook op hun site zeggen; “We consider beer to be like any other food: the fresher and less processed the better.”

Mede door deze visie heeft Galway Hooker al verschillende prijzen gewonnen. Zo zijn ze de enige brouwer in Ierland die gouden medailles wist te winnen bij de “Irish Food Awards” en dat zelf drie jaar achter elkaar in 2014, 2015 en 2016. Verder wisten ze met hun Irish Pale Ale en Amber Lager in 2018 ook gouden medailles te winnen bij de “World Beer Awards”.

De naam

De brouwerij is vernoemt naar de iconische zeilschepen die gebruikt werden om over de wilde Noordelijke Atlantische oceaan te navigeren. Deze schepen waren origineel bedoelt voor de visserij maar werden hoofdzakelijk gebruikt voor het vervoer van vee, turf en natuurlijk het belangrijkste, bier langs de Galway Bay van Connacht naar de Aran eilanden en de Burren.

0
0,00