Dot Brew

Wat is zo speciaal aan Dot Brew?

DOT Brew is een craft brewery uit Dublin die zich specialiseert in vatgerijpte bieren. Shane Kelly is van mening dat het ‘hout’ een basis ingrediënt van bier, en dus moet hout ook zo behandelt worden! Shane heeft veel connecties in de vaten industrie en kan daarom aan veel verschillende vaten komen. Voorbeelden hiervan zijn rum-, tequila-, amarone-, Single Malt-, Chardonnay en Oloroso Sherry vaten. De combinaties met bieren zijn ook nog eens uniek. Denk aan een ‘Rum White Lager’, ‘Rum Barrel aged Irish Red’ of een ‘Tequila Barrel Aged IPA’. Bovenal zijn de bieren van Dot Brew subtiel en goed gebalanceerd.

Een rijk assortiment aan bieren

DOT Brew heeft een zeer divers assortiment aan vat gerijpte bieren verwachten. Shane de meeste brouwer kies een vat uit voor een bier in plaats van andersom. Naast heerlijke Barrel Aged bieren worden hun IPA’s ieder jaar beter. Naast de heerlijk verfrissende, gebalanceerde core range brouwt Shane af en toe een hele bijzonder IPA.

Innovatief en creatitief

Zoals eerder vermeldt zijn de creaties Shane vaak uniek door de verschillende vaten die gebruikt worden voor het rijpen van Dot Brew bieren.
Zo wordt elk jaar een nieuwe variant van “Contains Nuts” uitgebracht. Dit is een biervariant waarbij elk jaar een nieuwe noot in de bier editie wordt toegevoegt. Zo was bijvoorbeeld de “Contains Nuts 2018’ de editie waarin pecan noten waren toegevoegd. Het bier was een blend van een Oloroso + Single Malt Whiskey aged Porter en een Imperial Milk Stout met dus de toegevoegde pecan noten. Dit bier liep razend goed en nu is het afwachten wat voor pracht bier de editie van dit jaar zal zijn. Een ander pracht bier van Dot wat ontzettend goed loopt en mooi complex is, is de State of Mind! Wie wilt er nu niet heerlijk en innovatief bier?

 

 

0
0,00