Brehon Brewhouse

De brouwerij

Brehon Brewhouse een micro brouwerij die zich bevindt op een boerderij. Deze micro brouwerij moest zich al snel uitbreiden door de wereldwijde vraag naar hun heerlijke bieren.

Het complete productie proces vindt plaats in deze micro brouwerij. Lokale ingrediënten worden gebruikt voor het brouwen, het water komt uit hun eigen boorput en het gebrouwde bier wordt ook op de brouwerij ingeblikt. Ambachtelijke kan bijna niet!

Bierstijlen van Brehon Brewhouse

Brehon Brewhouse is een prachtig voorbeeld van een Ierse craft beer brouwerij. Ze brouwen heerlijk frisse IPA’s, dorstlessend blond bier, traditionele Ierse red Ale en ook zeker volle barrel aged bieren! Deze brouwers hebben laten zien dat Iers craft bier echt niet onder doet aan andere landen, zo is de Crann Beatha een dijk van een bier en slaat het menig barrel aged bier van tafel!

De naam

De naam Brehon Brewhouse is niet zomaar door de oprichter uit de duim gezogen, deze komt uit de rijke Ierse historie en cultuur. Oude “Brehon” wetten die in de middeleeuwen actief waren. Deze wetten stonden toe dat leden van een clan bier mochten brouwen voor hun clan/huis. Vandaar de naam!

Onze favorieten

De Crann Beatha Vintage edition 2019

De Crann Beatha is een vatgerijpte imperial stout van de Brehon Brewhouse. Het bier is gerijpt op whiskey vaten van de Kinahan whiskey distillery. De Crann Beatha wordt gezien als het vlaggenschip van de brouwerij.

De Red Right Hand

The Red Right Hand van Brehon Brewhouse is een zoetige, licht aardse Barley Wine met een kenmerkende rode kleur. Deze Barley Wine is goed doordrinkbaar en heeft dankzij de vat rijping een mooi zachte, droge en lange afdronk. Een fantastische drink ervaring, en zeker een aanrader voor iemand die een keer iets anders wilt dan een barrel aged stout!

0
0,00