Brasserie de La Senne

Ontstaan
In 2002 tijdens de tweede editie van de Zinnekeparade, Brussels evenement, komen Yves de Baets en Bernard Leboucq elkaar tegen. Bernard had voor dit evenement een bier gebrouwen, het Zinnebir. Eind 2003 beginnen zij samen een professionele brouwerij in de oude opslagplaats van brouwerij Moria. Hun nieuwe brouwerij krijgt de naam: Sint-Pieters Brouwerij. Na twee jaar van succes en de nood voor uitbreiding besluiten zij hun droom te verwezelijken en een nieuwe brouwerij te beginnen in  Brussels. Als eerbetoon aan Brussels besluiten zij de nieuwe brouwerij te vernoemen naar de rivier waar Brussels aan is ontstaan en krijgt de brouwerij de naam: Brasserie de La Senne. Na een vijfjarig gyspsy brewers bestaan brouwt Brasserie de La Senne op 22 December 2010 hun allereerste 100% Brusselse bier.
Brussels
Momenteel is de brouwerij dus gevestigd in het geliefde Brussels van beide brouwers. Zij zijn er trots op dat zij momenteel een van de twee actieve brouwerijen in de stad zijn. Ter ere van hun eerste bier gebrouwen is Brussel op 22 December brouwen zij hun jaarlijkse verjaardagsbier, de Brussels Calling. Voor de brouwers is het van groot belang dat zij worden gezien als een lokale brouwerij. Daarom leveren zij als eerste aan Brussels en daarna pas aan de rest van België. Dit betekend ook dat de export naar het buitenland bewust beperkt is. Wij als Bier Internationaal zijn dan ook trots op onze samenwerking met Brasserie de La Senne.
Passie
Het fundament van de bieren van Brasserie de La Senne is de bitter. Vanaf het begin brouwen zij al bittere bieren, hier ligt ook hun grote passie. Reden hiervoor is dat zij zelf ook graag bittere bieren drinken en vinden dat deze bierstijlen meer waarderingen verdienen. Natuurlijk brouwen zij ook bieren waarin meer smaken te herleiden zijn dan alleen bitterheid. Ook specialiseren zij zich in het brouwen van laag alcoholisch bier, zoals de Taras Boulba. Met de achterliggende gedachten dat je hier natuurlijk ook meer van kan drinken en genieten!
Kwaliteit van Brasserie de la Senne

Voor de brouwers van Brasserie de La Senne is de kwaliteit van hun producten en het verbeteren hiervan een ware obsessie. De belangrijkste kwaliteit is natuurlijk de smaak en al de bieren die zij brouwen moeten voldoen aan hun hoge standaarden. Voor de beste smaak willen zij ook samenwerken met producenten van de beste grondstoffen. Met deze producenten hebben zij ook een jarenlange relatie opgebouwd. Daarnaast kiezen zij ervoor hun bieren niet te filteren  zodat de bieren hun natuurlijke smaak en textuur behouden. Een van de speerpunten van Brasserie  de La Senne is ook duurzaamheid. Zo werken zij zo eccologisch mogelijk en verwerken zij hun brouwoverschotten in het voedsel van koeien bij lokale boeren.

Het Café

Brasserie de La Senne geeft toe dat hun bieren niet zo gemakkelijk te vinden zijn voor de particulier. Ze liggen wel bij wat drankenhandels, bierwinkels en bio-winkels maar bijvoorbeeld met opzet niet in de supermarkt. Je vindt de bieren van Brasserie de La Senne met name in de cafés in Brussels maar de laatste jaren ook steeds meer daarbuiten. Je geniet namelijk het meest samen met andere om je heen van hun bieren!

0
0,00

Webshop in overnamen, binnenkort kunt u weer bestellen.