Pale Ale

Wat is een Pale Ale precies?

Deze bierstijl is een die zijn naam te danken heeft aan zijn kleur. De bleke kleur die van goud blond tot amber kan zijn, ontstaat door het gebruik van bleke mouten! De naam “Pale Ale” betekent dan ook letterlijk Bleke ale. Deze bierstijl heeft een heerlijk zachte, frisse en licht zoete smaak. Deze heerlijke smaken worden gecomplimenteerd door de karamel aroma’s die uit de gebruikte geroosterde mouten komen. De stijl is dus een heerlijk fris en dorstlessend! Twee fantastische voorbeelden hiervan zijn onze Galway Hooker Pale Ale en onze Camden Town Pale Ale.

De geschiedenis

De term Pale Ale komt van het bier wat vroeger gebrouwen was met mouten die gedroogd werden met kolen. Deze stijl ontwikkelde zich al in de vroege jaren van de 18e eeuw in Engeland, een echte traditionele Engelse bierstijl dus! De kolen die hiervoor werden gebruikt waren pure steenkool, ookwel “coke” genoemd.

Brouw proces

Deze bierstijl is een bovengistend. Bovengistende bieren, ook wel hoog gistende bieren genoemd, blijven de gisten boven op de wort. Daar komt ook de naam boven gistend vandaan! Dit gebeurt bij temperaturen van rond de 15 tot 25 graden.

Wat is een IPA dan?

Een IPA is eigenlijk niks anders dan het heftigere broertje van deze bierstijl. Ondanks dat ze de naam delen, is een IPA zwaarder in alcohol, bevat meer hop en is stukken heftiger in smaak. Meer over IPA’s lezen? Check onze IPA pagina!

0
0,00