Tripel bier

Wat is een tripel biertje nu precies? Een tripel bier is een bovengistende biersoort waarbij hergisting plaats vindt in de fles. Hierdoor is het ook een zwaarder bier als het aankomt op alcohol percentage, deze ligt bij tripel bieren voornamelijk tussen de 7 en 10 procent. Best een flink bier dus!

De typische smaken van tripel bier komt vooral voort door het gebruikte gist, de hoppen en de mouten die tijdens het brouwen zijn toegevoegd. De hoppen en mouten zorgen ervoor dat dit bier de karakteristieke bittere smaken van deze bierstijl! De karakteristieke bitterheid, gebalanceerde zoetigheid en mooie complexe diepgang is waarom tripel bier nog steeds een van de meest populaire biersoorten van dit moment! Logisch natuurlijk, kan jij bijvoorbeeld een Tripel Karmeliet weerstaan?

Oorsprong

Waar de term Tripel bier vandaan komt is niet duidelijk. Waar de term het meest aan doet denken is de sterkte en de kracht van het bier. De naam werd voor het eerst in 1936 gebruikt door de Trappistenbrouwerij van Westmalle. Hoewel Westmalle de eerste was die een tripel vier produceerde, hebben veel brouwerijen nu hun eigen tripel bieren al op de markt gebracht. Probeer bijvoorbeeld onze Artemis Tripel van brouwerij Artemis!

Brouw proces

Tijdens het brouwen ontvangt het bier zijn complexe smaak door het toevoegen van typische gisten. Naast dat de gisten in het brouw proces iets heerlijks produceren, zorgen ook de hoppen en mouten voor dat heerlijke typerende bittertje. De alcohol percentages zijn vrij hoog en kunnen tussen de 7 en 10 procent liggen. Dit komt doordat er veel suikers of glucose wordt toegevoegd tijdens het brouwen wat het alcohol percentage verhoogt!

Bekijk verschillende Tripel bier bieren in onze webshop

No Products

0
0,00