IPA

IPA bier of India Pale Ale is een van de populairste bierstijlen van het moment. Het bier heeft een eigen historie en uitgesproken smaak waarover wij hieronder meer vertellen.

De naam van IPA bier

IPA staat voor India Pale Ale maar heeft qua afkomst niks te maken met het land India wat vaak wordt aangenomen. Het bier heeft namelijk een rijke historie en is ontstaan halverwege de 17e eeuw tijdens het Britse kolonialisme. India was namelijk toen een kolonie van de Britten die daar ook soldaten had gestationeerd. Zij wilde graag bieren drinken van Britse afkomst maar het Britse bier overleefde vaak de lange zeereis naar India niet. Als oplossing werd extra alcohol en hop aan het bier toegevoegd wat zorgde voor een langere houdbaarheid van het bier. Het bier heeft zijn naam dus te danken dat het bier naar India werd gebracht.

Smaken van India pale ale

Zoals hierboven net genoemd bevat IPA bier extra hop. Deze extra hop zorgt ook voor de unieke smaak van het bier. De hop zorgt voor een bittere smaak van het bier wat vaak wordt genuanceerd door fruitige smaken in het bier. Echter zijn er ook verschillende varianten van IPA’s zo proef je bij een American IPA de boventoon van aromatische hopsoorten die voor een citrus achtige fruittoon zorgen in het bier. Bekijk al onze IPA’s!

0
0,00