Blond bier

Wie kent deze stijl niet? Dorstlessend, verfrissend, en zeer toegankelijk! Uiteraard komt de naam Blond bier van de typische blonde kleur van het bier. Over het algemeen is de biersoort lichter in alcohol (4 tot 6%) maar hier de zwaardere blonde bieren kunnen gerust 8% alcohol bevatten. Denk hierbij aan la chouffe of een lekker duveltje!

De geschiedenis van Blond bier

Deze bier stijl is voor het eerst gebrouwen in België en was als variant op dubbel bier. Dubbel bier werd voornamelijk naar Frankrijk geëxporteerd maar de fransen waren geen fan van donker bier. Door het gebruik van bleke mouten tijdens het brouwen, kreeg het bier een goud blonde kleur en dit bleek een groot succes te zijn. Wat ook een groot succes is, is onze Belgisch blond van Brouwerij Artemis!

Brouw proces

Over het algemeen is deze bierstijl bovengistend. Ondergistende bieren zijn namelijk pilsener. Tijdens het brouwen worden voornamelijk lichte mout soorten gebruikt zoals die van pilsener. Hoewel blond bier en pils veel overeenkomsten hebben, de twee verschillen op 3 vlakken van elkaar: Blond bier is bovengistend, is zoeter en fruitiger, en het verschil in de hoeveelheden hop tijdens het brouwen. Het bevat ook minder hop dan pils en is daarom ook minder zoet!

Bekijk verschillende Blond bier bieren in onze webshop

No Products

0
0,00